Afet Farkındalık Eğitimi Düzenlendi

Kayseri Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından, Kayseri İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün desteğiyle çevrim içi olarak uzaktan gerçekleştirilen Afet Farkındalık Eğitimi, KAYİGEM Müdürü Öğr.Gör. Ramazan KAYABAŞI’nın açılış konuşması ile başladı.

Öğr.Gör. Ramazan KAYABAŞI yaptığı açılış konuşmasında; Türkiye’nin sahip olduğu tektonik, sismik, topoğrafik ve iklimsel yapısı gereği doğal afet ile sıklıkla karşı karşıya kalacağını, su baskını, sel, çığ, heyelan ve deprem gibi doğal afetlerin her yaş gurubunu ve her meslek gurubunu yakından ilgilendirdiğini belirtti. 2021 yılının Afet Yılı olarak ilan edildiğini yıl içerisinde vatandaşlara ulaşarak afetle ilgili baz ve taban bilgisi ile afet öncesi, esnası ve sonrasında neler yapılması gerektiği ile ilgili farkındalık oluşturulması hedeflendiğini vurguladı.

Kayseri İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü eğitmeni Serkan Kulak konuşmasında; 81 ilde afet bilincinin oluşturmaya yönelik eğitim seferberliğinin başlandığını 83 milyon vatandaşın %62'sine ulaşmayı hedeflediklerini belirterek afet öncesinde ve afet sırasında yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kayseri İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü eğitmeni Mustafa Akyürek konuşmasında; afet meydana geldikten sonra izlenmesi gereken yol ve yöntemler hakkında bilgi verdi.

Etkinliğin tekrarını izlemek için TIKLAYINIZ.

17 Mart 2021 Çarşamba